BITCOIN- OCH CRYPTOCURRENCY MARKNADSANALYS – 26.10.2020

Under en vecka där aktiemarknaderna har stagnerat slog bitcoin trenden när den pressade igenom motståndsnivån på 12 000 $, samt att röra och se lite motstånd på 13 000 $. Altcoins drevs av bitcoins uppgång, där ETH, XRP, LTC och chainlink också visade uppåtgående banor.

SIMON PETERS, ANALYST, ETORO DELAR HANS YTTRANDE OM BTC, CRYPTO MARKNADER
BITCOIN BLASTS THROUGH $ 12,000 BARRIER
Bitcoin-prisåtgärder har dominerat uppmärksamheten under den senaste veckan och har snabbt nått toppar från år till år. Det närmade sig och slog sedan igenom den mycket eftertraktade 12 000 dollar-markeringen med så stark fart, det finns alla chanser att kryptotillgången bara kan gå vidare till 14 000 dollar.

Om vi ​​skulle se en viss tillbakadragande mot $ 12.000 skulle jag uppmana investerare att inte vara alltför oroliga. Vi kan hamna i en konsolideringsperiod strax över den nivån. Jag har framhävt många gånger på de här sidorna att det fortfarande finns tid 2020 för en bitcoin bull run, och min åsikt förblir densamma (Kommer 2020: s Q4 att bli alts höst, eller kommer de att falla? 13 juli).

Så, vad initierade förra veckans hausseartade körning? Ett antal positiva utvecklingar i kryptoutrymmet, särskilt PayPal som meddelar att det skulle göra det möjligt för sina användare att betala för varor och tjänster i kryptotillgångar. Detta skulle introducera en enorm användarbas för krypto, med PayPal som har 346 miljoner aktiva konton, som alla kommer att kunna hålla och handla med bitcoin, bitcoin-kontanter, ETH och litecoin när tjänsten har rullats ut.

Denna positiva utveckling kompletterades av en diskussion tidigare under veckan på IMF: s gränsöverskridande betalningspanel, där Federal Reserve-ordförande Jerome Powell upprepade att en amerikansk CBDC fortsätter att vara på radaren, samtidigt som den öppnar dörren för privata företag att engagera sig i strävan.

Denna utveckling stöds ytterligare av positiva statistiska uppgifter. Glassnodes index för investerarsentiment ökar, öppen ränta på bitcoin-futures ökar och korta positioner avlindas. Kombinationen av starka grundläggande och positiva nyheter för kryptotillgången ger det raketbränsle som behövs för bitcoins sprängning.

HÄR VAD DAVID DERHY, ANALYST, ETORO HAR ATT SÄGA

TITTA PÅ $ 20 000 INSTÄTT AV TILLBAKA PÅ $ 12 000
Som Simon betonade, kunde den aktuella körningen helt enkelt skjuta igenom hela vägen till $ 14.000. Om så är fallet skulle nästa nivå ur ett tekniskt och grundläggande perspektiv vara 20 000 dollar. Med det amerikanska valet som kommer nästa månad kommer ytterligare ekonomisk stimulans från regeringen att ske även om storleken på den stimulansen fortfarande är uppe till diskussion. Jag anser att vi inte kommer att se en nedgång under 12 000 dollar på ett tag ännu.

Med den minskade volatiliteten vi ser är institutionella investerare mer och mer intresserade av att köpa bitcoin. Kombinera detta med en rad börsnoterade företag som också vill lägga till bitcoin i sina balansräkningar, och språngbrädan för bitcoinpriser fortsätter att se väldigt positiv ut.

SIMON PETERS, ANALYST, ETORO
STIMULUSRÄTTER KAN STOKA BRANDEN FÖR BITCOIN
Med „om“ av ekonomisk stimulans i USA ur vägen är det viktigaste nu „hur mycket“ och „var“. Hur mycket pengar kommer den amerikanska regeringen att pumpa in i ekonomin? Vilka områden kommer de att rikta in sig på och stärker det användningsfallet för bitcoin? Som David nämnde beror storleken på vem som vinner valet, men varje resultat kommer nästan säkert att leda till stimulans. Om Fed kommer att finansiera detta genom att lägga till amerikanska statsobligationer i sina balansräkningar, skulle detta säkert förstärka argumentet för bitcoin som en alternativ valuta. Båda sidor har också kommit överens om en ny stimulanskontroll på 1 200 dollar till varje medborgare, men resten kommer sannolikt att gå till att bevara jobb.

Om så är fallet kan vi också se en inflationsuppgång, en annan viktig aspekt av Satoshi Nakamotos syn på moderna ekonomier som fick honom / henne / att skapa Bitcoin. Det blir också intressant att se hur detta påverkar korrelationen mellan bitcoin och aktiemarknader. Båda kunde samlas på nyheter om ett finanspolitiskt stimulanspaket, men bitcoin kunde kopplas från aktiemarknaderna baserat på sina egna grunder. Det har nyligen haft sin längsta lösning av avkorrelation med S&P 500 under de senaste veckorna

Vi befinner oss för närvarande i en värld av positiv prisrörelse, omfattande finanspolitisk stimulans, stora centralbanker som diskuterar digitala valutor och en rad altcoins som framgångsrikt genomför logistiska uppgraderingar. Det är en spännande tid att vara en kryptotillgångsinvesterare.

Ansvarsfriskrivning: Detta är en marknadsföringskommunikation och bör inte ses som investeringsråd, personlig rekommendation eller ett erbjudande om, eller uppmaning att köpa eller sälja, några finansiella instrument. Detta material har upprättats utan hänsyn till några specifika investeringsmål eller finansiella situation och har inte beretts i enlighet med detta