Geen XRP ondersteuning in de pijplijn

Geen XRP ondersteuning in deGeen XRP ondersteuning in de pijplijn pijplijn, zegt Bakkt’s Gavin Michael

De populaire crypto-exchange Bakkt kondigde onlangs zijn plannen aan om via een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) naar de beurs te gaan, met Bitcoin Bank een eerste waardering van meer dan $2 miljard. Deze deal zou van Bakkt het allereerste beursgenoteerde crypto-bedrijf maken, een ontwikkeling die een belangrijke mijlpaal zou zijn voor de industrie.

Met de beursgang van Coinbase die binnenkort volgt, geloven veel analisten dat als deze trend zich blijft versnellen, crypto een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse financiën zou worden.

De timing hiervan is echter voor velen als een verrassing gekomen

Tijdens de laatste aflevering van de Axios podcast, sprak Bakkt CEO Gavin Michael met het feit dat deze deal zou betekenen dat het bedrijf naar de beurs zal gaan, zelfs voordat de app naar de beurs gaat, zeggende,

„Het zorgt voor de financiering die we nodig hebben om de app verder uit te bouwen, en om nieuwe producten te blijven stimuleren en eventuele toekomstige overnames te financieren.“

Volgens Michael, als je kijkt naar wat Bakkt probeert te bereiken, „kwam de timing hiervan perfect overeen.“ In feite, in een investeerderspresentatie die gisteren werd vrijgegeven, schetste het bedrijf financiële projecties voor de komende 5 jaar, die een verwachte CAGR van 75% onthulden, gebaseerd op de verwachtingen van meer dan 30 miljoen gebruikers tegen 2025.

Hoewel Bakkt een van de primaire handelsplatformen voor Bitcoin Futures is, is het ook populair geworden voor zijn digitale portemonnee. Gezien het recente onderzoek dat de zelfgekozen portemonneebedrijven hebben ondergaan nadat de voorgestelde regel van het Amerikaanse ministerie van Financiën vorige maand werd aangekondigd, zijn veel crypto-bedrijven er in het openbaar tegenaan gelopen.

In tegenstelling tot zijn collega’s uit de sector heeft de CEO van Bakkt echter commentaar geleverd,

Wij geloven in de noodzaak om te blijven streven naar regulering rond het gebruik van deze omgevingen als een soort „onramp“ voor het financiële systeem.

Hij wees er ook op dat Bakkt een zeer sterke AML- en KYC-aanpak heeft die „voldoet aan de regelgeving waar nu over gesproken wordt.“ Dat is niet verwonderlijk, aangezien Bakkt gesteund wordt door ICE, het bedrijf dat eigenaar is van de NYSE. Het bedrijf heeft naar verluidt een AML/KYC-beleid op bankniveau dat gepaard gaat met uitgebreide blokketenbewaking.

Gavin Michael besloot zijn punt door toe te voegen,

„We zien een concurrentievoordeel voor het platform dat we hebben samengesteld als we nadenken over de regelgeving waarbinnen we werken.“

Tot slot bevestigde de directeur ook dat, terwijl er in de loop van volgend jaar een groot aantal cryptocurrencies op het platform zullen worden aangeboden, XRP niet zal worden ondersteund en ook niet in de pijplijn is opgenomen.