Priset på Bitcoin i december 2021 som “ main bull run “ börjar – Willy Woo

En återhämtning i Bitcoins relativa styrkaindex upprepar tidigt 2017, före månader av uppåtgående prisåtgärder till någonsin toppar på $ 20.000.

Bitcoin ( BTC ) är i början av sin nästa „main bull run“ och pristoppen kommer inte att träffas förrän i slutet av 2021, tror den kända analytikern Willy Woo.

I en av många senaste Twitter-diskussioner den 11 november producerade skaparen av statistikresursen Woobull nya bevis för att Bitcoins prisvinster bara har börjat.

Woo: Bitcoin RSI „bara värms upp“

Genom att ladda upp ett diagram som visar Bitcoins relativa styrkaindex (RSI) noterade Woo likheter mellan måttets nuvarande beteende och det i början av 2017.

”Grön cirkel anger var vi befinner oss i denna makrocykel. Början av huvudtullkörningen (om det inte redan är uppenbart), kommenterade han.

”BTC: s Relative Strength Index på kedjan håller bara på att värmas upp. Röda vertikaler är halveringarna som ger den hausseartade impulsen på leveranschocken.
RSI tittar på prisbeteende under en viss period. Beräkningen innefattar förhållandet mellan genomsnittet stängs högre och lägre under den perioden.

Woo använde sitt eget 365-dagars RSI-diagram, och dess avläsningar följer på dess position under en tidigare uppdatering i juli. Vid den tiden avslutade Bitcoin en period av så kallad RSI-komprimering, som åtföljdes av en serie högre och lägre höjder för BTC-priset.

I juli förutspådde Woo att tjurkörningen skulle börja under Q4 2020 och hamna 2021 – något som hittills har blivit verklighet. Nu föreslår han att den nya hausseartade fasen först kommer att ta slut om ungefär ett år.

„Mitt val är december 2021, måste sälja för att betala skatt som förra gången“, svarade han på frågan om en sannolik topp.

2021 för att bli året för BTC-prisrekord

Som Cointelegraph rapporterade är Woo långt ifrån ensam om att hävda att Bitcoins prestanda under de senaste veckorna är en anomali, som senare kommer att korrigeras nedåt.

Real Vision-VD Raoul Pal och Gemini-utbytesgrundaren Tyler Winklevoss har båda uttalat att en ny rekordhög nivå för BTC / USD kommer att komma senast under första kvartalet nästa år.

De tekniska frågorna som följde stigningen till $ 16.000 har under tiden försvunnit tack vare Bitcoins automatiska gruvproblem omjustering, med avgifter nosedykning och obekräftade transaktioner sjönk till nästan noll denna vecka.

En ytterligare nedjustering, beräknad till 6%, beror på cirka fyra dagar.